..

Är så trött på mina hjärnspöken. På att alltid ha nåja och smått ångest över att jag ätit nått gott. Och att jag har svårt att låta bli. Vill bara slippa denna fixering vid vikten, kroppen och maten. Njuta och må bra. Ätstörningen jag hade som 14 åring sitter kvar i hjärnan. Tyst som en jobbig kompis. Säger åt mig att jag gjort fel om jag inte ätit tillräckligt bra. Säger åt mig att äta gott. Ja ni fattar så rörigt. Som ett tyst krig i mitt huvud varje dag. Vill ju bara njuta av livet och inte tänka såhär. Inte se mig i spegeln varje dag för att min mage inte är superplatt. Det finns lixom lite där. Vill se mig i spegel och sträcka på mig. Inte väga mig flera gånger om dagen. Eller mäta mig. Gör det såklart inte framför barnen. Är så trött på det! Är inte stor stor. Men inte pinnsmal heller. Vill bara äta och må bra. Träna när det finns tid och lust. Borde kasta ut vågen. Och in med självkänslan,  jag är fin och duger som jag är. Min familj älskar mig och det räcker för mig.

Ute.

Idag mötte vi upp barnens dagis vänner max och Molly. Jätte mysigt att ses i lekparken. Vi hade med mellis och deras mamma bjöd på kaffe. Tiden gick fort.
 
Pernilla o  jag hade pratat om att ses. Barnen var sugna på att leka. Och jag tänkte att vi bara åkte dit en liten stund. Tycker det är skönt o va hemma när man är ledig med. Och att bara ta se lite lugnt o göra alla hemma sysslor. Men vi hade så trevligt och kul att vi inte var hemma fören halv 4. Massa tid ute förutom när vi åt och lagade lunch. 
 
Pixie ville cykla efter maten så vi tog en promenad med Emil. Lagom när vi fikat efter. Så skrev Hanna om promenad. Så blev ytligare en. Unnade mig en bit choklad efter. Och så gott! 
 
 

Klart.

Nu är C9 över. Första dagarna gick bra,  det var från dag 6 och framåt som det blev jobbigt. Dag 8 när vi åt god mat hos Emils föräldrar, var godisskålen jobbigt att kolla på. Men stolt över att jag inte tog. Unnade mig dock desserten för var så nära i mål. Men i helgen får det nog bli lite godis. 
 
Gårdagen bytte jag ut det lagade målet mat mot frukost. Eftersom vi åt hos Emils farmor. Jätte gott och trevligt. Vi har haft en bra påsk. Jag har jobbat. Men vi har ändå haft tid att umgås. I söndags sov vi i horn till måndagen. Trevligt att träffa alla! 
 
Vaknar upp med känslan av att en förkylning håller på att bryta ut. Och nej jag vill inte. Inte kunnat träna på en månad och vill ju inte vänta ännu mer om jag skulle bli jätte förkyld med feber. Har ju längtat efter denna vecka. Då träningen kan startas igen. Så nu håller jag tummarna. Resultatet av C9 blev -2,5 kg. Så 2 kan jag väl hålla hoppas jag. 
 
Idag är vi lediga och en lekparksträff väntar strax. Sen ville barnen leka med ett syskonpar till. Så vi får se vad vi hinner med idag. 

Trött och sötsugen..

Igår började jag bli sugen på godsaker och idag har jag varit sugen på allt som är gott! Alltså är dag 7 jobbigare än i början. Såhär många dagar har jag inte varit utan socker innan. Tror det är tröttheten som beror på abstinens.. Har än så länge lärt mig hantera hungerkänslor och känna mättnad. Men är sååååå sugen på något gott!! Och så ser jag ingen skillnad. Men får se på tisdag vad det visar. 

Dag 6.

Idag var dag 6 på C9 som jag kör. Kände att mitt sockersug tog över lite väl. Ska inte sluta äta godsaker. Men vill lära mig att hålla det inom rimligt tex två dagar i veckan. Och lära mig vara hungrig, eller känna mig mätt med andra ord. Jag äter så ofta i förebyggande syfte. Och har så svårt att hålla humöret när jag är hungrig. Men känner mig sällan mätt vilket är jobbigt. 
 
De två första dagarna var jätte jobbiga. Eller dag 2 var väl värre. Endast lite alovera och 1Shake på pulvret som man fick med. Dock blanda jag de med mandeldryck och bär. Vilket gjorde den god. 
 
Från Dag 3 har jag fått äta ett mål mat med. Och jag har hållit det nyttigt. Och 2 Shake om dagen. Hela tiden har man möjlighet att ta från fria listan av grönsaker och frukt. Vilket har varit skönt. 
 
Idag har jag varit ledig. Men jobbar resten av påsk. Vi var en liten sväng på folkrace och fick se varsin heat av David o Anton. Tyvärr frös jag och Emil lite väl efter två timmar. Barnen var ju påklädda ordentligt. Men vi åkte hem. Blev en kvällsfika hos Emils vän Robin med familj. 

Ledig helg.

Nu går jag in på ledig helg. Så skönt. Pixie och jag ska iväg till Jönköping idag. Mamma och pappa skulle dit, så vi och Lina följer med till Sofia. Har dåligt samvete mot zoey att jag är ifrån henne hela dagen. Så tur att jag är ledig imorgon med. Pixie har lite behov att få egentid från zoey ibland. De är ju med varandra dygnet runt. Blir ju annorlunda i höst när Pixie börjar skolan. 
 
Vi ska köpa tapet om vi hittar till fondväggen. Gympaskor och stövlar till Pixie. Och annat till hennes rum som håller på att renoveras. 
 
 

Utflykt.

 Idag gjorde vi en utflykt till Leos i Linköping. Lina och primus mötte upp oss där. Barnen var så spända och tyckte verkligen det var jätte kul. Så härlig dag! De har varit så snälla idag och en riktigt lyckad utflykt. De höll igång i 4h där. 
 
När vi ändå var i Linköping passade vi på att åka till Norrköping efteråt. Vi hälsade på Emils mormor och morfar. Jätte mysigt och de blev glada att vi kom. Vi åkte sen hem efter kl 6 och barnen somnade i bilen efter en stund. 
 
Nu är vi hemma och ser farmen. Barnen sov vidare när vi kom hem. Hela familjen är nöjda över utflykten. Älskade fina barn! Vissa dar kan de göra mig tokig. Men varje dag fyller de mig med kärlek, stolthet och så mycket värme. Mitt hjärta svämmar över av kärlek. 

C9

Min största utmaning är beställd..kommer bli tuffa 9 dagar när den kommit hem. Men jag kan klassa mig som sockerberoende. Och vill inte det. Mest för hälsans skull. Äter nått sött varje dag verkligen. Gör jag det inte på dagen så gör jag det på kvällen när barnen somnat. Eller både och. Så att vara utan socker i 9 dagar kommer bli skit tufft...och målet är ju att endast hålla mig till helgen sen. Men eftersom jag inte lyckas så måste jag testa nått. Det är för mycket pengar att inte sköta det. Så det blir moroten..jag kommer skriva när jag börjar och hur det går. Förhoppningsvis tappar jag nått kg på köpet inför 

Vardags lyx.

 Idag åkte jag och några kollegor till alv och åt lunch. Vi blev bjudna av jobbet. Gott och lyxigt att komma iväg lite och äta mat ute. Något vi borde unna oss ibland. 
 
Underlättade för oss igår och skalade potatis och tog upp biffar ur frysen som vi gjort för ett tag sen. Smidigt när vi på torsdagar kommer hem samtidigt och alla är trötta efter längsta dagen för barnen. Imorgon är de lediga då jag börjar när Emil kommer hem.
 
Pixie älskar programmet fixa rummet. Och vi har nu lovat henne att hon ska få måla sin byrå helt själv. Något hon tycker ät kul.
 
 

Tisdag.

Igår bakade mina skruttar chokladbollar och dadelbollar. Inte för att Pixie är så sugen på att äta sånt. Men för att vi skulle få fika besök idag och smidigt att ha i frysen. De gillar dock att baka. Och jag gillar att äta..
 
Idag ville zoey jätte gärna gå på allmän förskola. Känns onödigt då jag är ledig. Men blir bara 2 dagar dagis förutom mån timmen eftersom jag jobbar kväll och helg denna vecka. Och zoey älskar dagis just nu, och det känns ju underbart! Nu när man har en som är lite svårare vid lämning mm. Pixie var inte sugen idag så hon var hemma. De behövde va ifrån varandra. De har tjafsat mycket de senaste veckorna. De är ju med varandra dygnet runt jämte vi är dåliga på att sära på dem. Så idag blev det ju ett bra tillfälle.
 
Pixie och jag gick promenad med ullis och Ebbe. Lunchade med dem och fyndade en träbyrå på erikshjälpen som ska målas rosa i två nyanser. Hon har gått med på att måla rummet vitt ( glad mamma!) och få välja vilken fondtapet hon vill. Om hon får mycket rosa detaljer så som byrån, matta, mm. Så kommer bli så bra! Vi tömde rummet på saker igår. Och idag köpte vi färg. Tapeter ska vi kolla på sen. Och golv. 
 
När Arvid och zoey hämtades förberedde vi mellis. För då kom även madde, melwin, Anna och Walter. Härligt med ett öppet hus för vänner och massa barn! Imorgon blir det jobb och förskola. 

Grus i ögonen.

Gårdagen bestod av morgon kaffe hos fina vännen Anna med familj och nybakta bullar. När Emil åkte på match fick vi besök av Lina primus och Sofia. Trevligt 😄 vi tog det lugnt resten av em och beställde pizza till middag efter barnens önskemål. De var trötta och somnade ovaggade kl 18:10 båda två. Skönt med en lugn kväll för oss. Vi hyrde film genom tvn och åt lite godis. 
 
Dock gav det resultat i en jätte tidig morgon för mig. Lite bökig natt med mycket plats byten, som det är just nu. Båda ska sova jämte mig så nära som möjligt. Pixie och Emil gav upp det svettiga. Blir varmt med 4 i sängen. Men vi brukar ju sova så. Zoey tog morgon halv 4...försökte en timme att natta om men gav upp halv 5 då hon inte ville sova mer. Bäddade ner oss i soffan framför datorn. 
 
Pyssel igår. 

Ledig helg.

Äntligen ledig helgen på ingång. Dock varit hemma idag för inte mått bra. Så helgen har fått en extra dag kan man säga. Brukar väldigt sällan vara borta från jobbet pga mig själv. Vi fick mysigt besök av Emils farmor som kom med både blommor fika och choklad nu i em. Vi ska strax äta Taco på pulled chicken. Och efteråt ska vi handla helgens godis. 
 
Blivit ljusare, men den varma guldbruna är kvar lite dovt. Lär nog gå bort inom några tvättar. Ett stort plus är att bästa frisören nu använder ekologisk hårfärg. 

RSS 2.0