cirkelfys

Idag efter jobb och förskola tog vi en promenad till Anna o Walter. Vi åt mellis ihop och busade innan vi gick hem igen. Vår granne Erik kom in på middag med oss. Jag har tränat cirkelfys ikväll och storhandlat. Tar längre tid att åka själv och gå i lugn och ro än att åka alla. Nu har vi för mycket mat hemma, så behöver nog inte handla på ett tag nu. 
 
Imorgon tänkte jag att vi tar det lugnt hemma. Behöver städa upp lite med. Men lite luft måste vi få såklart. Börjar inte förens 16 imorgon. 

öppna förskolan.

Mina små gullungar har sen en vecka tillbaka börjat ge mig frukost på sängen. De kliver upp kvart i 6 med Emil och kommer in kl 6 när han åker. Idag har vi varit på öppna förskolan och sjungit. När vi kom hem somna zoey. Pixie ser film på datorn och jag kikar lite på mobilen. Vi slappar helt enkelt en stund. Vi ska laga middagen så vi hinner äta innan dagis 15:30. Jobbar kassakvällen idag. Och pixie har dans 17, så hon hinner inte äta innan den annars.  

kalles.

Igår åkte jag och tjejerna till kalles ihop med min syster Anna och hennes barn. Vi lunchade och busade ett par timmar. Senare gjorde vi ett stopp i storebro hos min farfar o farmor. För att sen åka till mina föräldrar och syskon. De ville att vi skulle sova där. Var tre år sen jag sov över sist. Jätte mysigt. Snart ska vi åka vidare till Emils föräldrar. Vi lät Emil få en dag och kväll för sig själv och med sina vänner igår. 
Mosters mini gull<3 

vann och bak

Igår när vi skulle kliva upp för jobb och dagis så kändes zoey varm. Hon hade fått feber. Jag hade tackar ja för extra jobb i matservice, så Emil vabbar igår. Dock så var det inte mycket att göra. Så jag slutade redan 10:15. Råkade möta Emils föräldrar på stan. Så de följde med och fikade hemma. Annelie fyllde år med, så passade bra med extra god fika. 
 
Vi hade en mysig dag. Zoey piggnade till tyckte vi. Men framåt em kom febern igen och hon kräktes slem ett par gånger.innan hon sov för natten. Hon fick molipekt för att lösa upp det värsta. När Emil tränade igår så råkade jag somna strax innan 9. Var länge sen jag somnade tidigt, så tror jag behövde det. 
 
Idag är jag hemma och vabbar. Hon kan ju inte kräkas slem på dagis. Vi hade det ändå lugnt idag med bokningar. Bytte även pass så jag jobbar senare imorgon. Så är hemma med barnen tills Emil kommer. Så de är hemma hela veckan. Dels så zoey laddar upp sig nån extra dag och dels för att lyckas slippa magsjuka. Men nästa vecka ska vi lämna. Så håller tummar att smittan är borta..
 
Pixie ville så gärna baka bullar nu.. Har rosa pärlsocker som lockar. Ska göra fröknäcket med, för nu har jag ätit godsaker ett par dar o rad. Köpte kexchoklad från bodystore sötat med stevia. Jätte gott! Tänkte hitta nått recept på småkakor att testa kokossockret med. Så blir en bakdag idag. 
 

kusin mys.

Dagen blev inte som planerad. Det blev bättre. Dagis ringde och berättade att magsjukan härjar. Eftersom jag är ledig så lämnade jag inte pixie på 15 timmars. Utan vi har haft annat och smilla här, de köpte med frallor. Pixie ville leka med Vincent, så vi åkte dit sen och där var även Wiggo och Camilla. Vi kom hem lagom till att börja med maten. Har tränat skivstång och storhandlat ikväll. Zoey är så slemkänslig och kräks ofta pga det. Vi använder en hel del mjölkfritt och pratat med bvc om att ha 50/50. Men fortsätter det måste vi kontakta läkare snart för och göra allergitest igen. Vi lutar mot att Emil kanske vabbar imorgon, om hon inte sover bra inatt och kräks mer slem. Jag ska jobba extra 7-14. Men vi får se hur vi gör med dagis. Känns som vi ger oss magsjuka om de lämnas med. Men smittan är ju överallt nu...

bodystore.

Igår kom mitt paket från bodystore hem. Klickade hem lite ekologisk bönpasta, fanns många olika sorter, protein pulver, olika barer, ekologiskt godis fritt från tillsatser och gelatin mm, jordnötssmör, men såg att Ica hade ett bra eko med som hade ännu bättre pris. Ska testa kokossockret med, såg att även det fanns på Ica. Ett bättre alternativ till det vita sockret. Visst är det dyrare, men man har en kropp och en hälsa. Tänkte köpa steviadroppar med nån dag.  
 
Idag är jag ledig. Ska bli skönt. Pixie ville till 15 timmars, de gick, aldrig igår då deras faster kom istället. Jag och zoey ska kanske gosa med smilla. Och ikväll ska jag träna skivstång. 

gulliga.

Det tuffaste att jobba till 22:15 är att man inte är hemma fören strax innan halv. Och att det tar ett tag att varva ner så man kan sova. När man har barn som vaknar om varandra på nätterna och tar morgon senast 05:45 så känns huvudet lite lagom tungt. Nu kör vi ännu en dag till 22:15 och hoppas jag inte somnar. Nej men när tjejerna kommer in till mig med ett fat knäckebröd med smör. För att ge frukost på sängen. Jag bad om att få sträcka på mig några minuter, under den tiden fixade de frukost. De är ju bara 5 och 2 men ändå så omtänksamma. Då känns allt lite värt det. Får varje morgon vakna till att de säger, älskar dig. Och i lördags kom jag hem till blommor. För pixie ville köpa det. 

söndag

I fredags spenderade vi några timmar på kalles. Vi åt god lunch och busade järnet. Det är ju lite olika hur man är som förälder. Några kommer dit och sitter vuxna och pratar hela stunden. Och andra leker som ett barn ihop med sina barn. Den jag gick med hade nog inte så roligt, jag leker precis lika mycket som barnen och vi hade jätte kul. Just såna ställen och alv går jag för barnens skull, och för att umgås med dem. Skulle vara så tråkigt att sitta ner o missa allt kul i deras ögon. Vuxna kan jag umgås med när vi ses på lekträffar hemma mm då kan ju barnen leka själva såklart. Det är olika och så ska det ju vara. Alla är vi olika. Inget är rätt eller fel. Jag är nog bara sinnet kvar lite väl mycket bara. Min pappa brukar säga att vi bara springer på alv. Och förstår inte riktigt när jag säger att jag tycker det är exakt lika kul som tjejerna att leka där.
 
Igår var min långlördag. Den gick lite fortare eftersom jag var hemma och åt på lunchen. Handlade och åkte sen och beställde mat för och ta hem. Det har blivit lite som en tradition att ta hem hämtmat på den lördagen. Igår åt vi soppa och nudlar med räkor och kyckling, så gott!
 
Emil tränar och är hemma om ett par timmar. Vi ska få besök av Ida och estelle strax för lite lek. Tänkte vi skulle göra glass i glassmaskin o nån paj till lite efterrätt sen. Men blir tidigare middag idag, då jag ska hoppa in och jobba 16-22:15 för en är sjuk. 

godnatt.

Det var så länge sen jag och Pixie blev osams. Tjejerna och jag är väldigt tajta. Samtidigt som jag gör allt för dem, och gör mitt bästa till att både stötta, vara en förebild och låta dem växa i sig själva. Så är de mina bästa vänner. De får mig att skratta o känna sann lycka och kärlek. Medan de andra studer får mig gråhårig och kan göra mig riktigt tokig. Pixie behövde nog bara få en urladdning så att säga. När inte det handlar mer om att hon ska sitta på höger sida om mig, men vänster är ledig mm. Men det är väl charmen i mammarollen. För två min efter bråket, så gör nån något extra sött. Så som zoey vakna efter en stund och bara kolla på mig och kom upp från sin säng, sa näee och somna om vid mig i soffan. Hon såg så söt ut och var nog inte ens vaken. Då glömde jag genast att hon varit ett plåster som ska bäras exakt hela dagen idag. 
 
Nu sover pixie jämte mig, med benen över magen och rumpan på mig. Som hon gör alla andra dar med. Hon har aldrig vilja sova i egen säng. Medan zoey gärna gör det. Hon kommer in några gånger i veckan bara. Två små olika tjejer, men så lika ändå. Om mindre än månad fyller Pixie 5 år. Alltså det är helt sjukt. Samtidigt som det känns som barnen och Emil funnits i mitt liv jämt. De har sån naturlig plats där. Tänk om jag vetat när jag nyss fyllt 17 år och börja träffa Emil, att jag flera år senare 23 år gammal skulle få en sån fin familj. Den dagen vi har ett hus med. Den dagen längtar jag efter, men vi letar och ger inte upp. Nån dag dyker det rätta upp. Som allt annat har gjort. 
 
Nu har jag skrivit av mig lite visst. Och jag borde sova. Dagis väntar strax efter halv 7 imorgon. Godnatt. 
 

åter funnen!

Vår väska är funnen! Känns så skönt. Sjukt vad man kan bli ledsen över mattiella ting. Den bor nu mer hos Emils syster i Stockholm. Tills vi har möjlighet att återfå den. Vi kommer nog aldrig mer glömma en väska på tåget..
 
Idag är jag ledig. Fortfarande förkyld och likväl zoey. Hon sover middag nu och tar igen sig, tre dagar på raken så har hon hoppat över att sova middag. Nu verkar det istället bli närmare 2h..men hon behöver det. Pixie ville gå på 15h idag. Hon tyckte det var för lite med dagis ons o tors bara. Emil hinner ju hem på fredag innan jag börjar. Och måndagstimmen de går räknar hon inte. 
 
Jag har haft min kusin på fika här. Så jag ska sluta tjata om att bli bättre med fika, är visst svårt o låta bli. Skulle börjar friskis ikväll tänkte jag. Men vet inte om det är bra när jag är så förkyld. Kanske blir framåt tors eller söndag istället. Om en stund ska pixie hämtas. 
 
 

söndag.

dagen började med att barnen gav sovmorgon till 6:30!! så skönt, det händer inte ofta. Vi lät emil få sova några timmar till. han har tränat idag och under tiden bakades det muffins och fröknäcke. vi har haft fikagäster och barnen har lekt. när emil kom hem gick vi allihop till torget. där vi dansade ut julen. Zoey är fortfarande förkyld. så hoppas hon blir bättre fort. efter middagen åkte jag och Pixie för att kolla på hennes kusins träning. jag har ätit godis och kopplat av med datorn ikväll, när barnen somnade. Emil åkte till en kompis en stund. imorgon börjar inte jobbet fören 4, så vi har hela dagen framför oss. 
vad vore livet utan er? är så tacksam och lycklig över min fina lilla familj. 

lördag.

Dagen blev inte som tänkt. Zoey fick feber igår, visseligen var den borta framåt dagen idag. Men följdes av en hosta och förkylning. Likaså gäller mig, dock bara övertramp. Men kände mig så hängig igår att jag fick gå en timme tidigare från jobbet. Emil gav mig sovmorgon och frukost på sängen till nästan 9 idag. Har inte känt mig hundra, så inte gått nån motionspromenad. Men vi tog en snowracer runda med barnen innan middagen. 
 
Idag har vi städat bort julen. Skönt tycker jag för granen barrade så dant nu. Men middagsgäster som vi skulle haft kom inte. Det får vi ta en annan dag när inte en ny förkylning härjar. Imorgon ska vi dansa ut julen på torget. 
Vi åt bananglass till efterrätt idag. Mixad frusen banan bara.

hosta.

Igår började både jag och zoey få en förkylning som bröt ut. Och inatt kom den till oss båda. Så vi har inte sovit bra alls. Hostat ikapp har vi gjort. Så Emil och pixie sov i hennes rum istället. Hoppas vi slipper mer än en lättare förkylning. Tur att det är sista jobb/dagisdagen denna vecka. 
 
Jag klippte o färgade håret efter jobbet igår. Det blev ljust och snedlugg, flera år sen jag hade det sist. Idag är det pixie tur att klippa sig, hennes hår har blivit jätte långt. Sen ska tjejerna vara några timmar på dagis innan Emil hämtar. Igår kväll fikade jag med ullis. Var så länge sen vi sågs. Saknat både henne och Anna så mycket. Men man hinner inte ses så ofta när alla tre jobbar om varandra. Men denna helg ska vi ses lite iaf. 
 
Ska ringa efter väskan sen. Hoppas verkligen!! Det är saker nya värda 2000 i, så känns så tungt. Denna helg förutom middag med vänner, dansa ut julen på torget så borde vi städa ut det sista av julen och göra vårfint här hemma. 
 
 

tråkigt..

Vi glömde vår väska på tåget..i den fanns det massa nytt vi köpte i Stockholm, mängder av julklappar vi fått och annat nytt. Så jäkla jobbigt tråkigt och ledsamt!! Är verkligen ledsen. Pixie med för var mest hennes och mina saker. Men håller tummar och tår att de hittar den och vi får tillbaka den. Att man kan bli så ledsen över mattiella ting. Men många av sakerna var speciella tillfällen som påminde dem om. Blev distraherad av en papps som skrev så dant så sin son, han började gråta och ingen av de andra familjemedlemmarna brydde sig. Far så dåligt när jag ser sånt.
 
Ikväll har jag slappat, ätit lite gott och Emil har tränat. Vi ska vara på dagis strax efter halv 7. Så är nog bäst jag vilar nu. 

Disney on ice.

Idag är det onsdag och det betyder att vi ska åka hem på fm. Vilket med betyder att verkligheten börjar imorgon. Emil börjar jobba som vanligt. Jag jobbar bara tors-fredag denna vecka eftersom det är min lediga helg. Skön vecka! 
 
Igår var vi på Disney on ice, pixie jag och Emil. Zoey fick vara med Emelie och Johan. Det var så mysigt att bara göra något med Pixie ihop. Och Disney on ice var jätte bra! Pixie satt som förstenad när frost körde sina nummer. En mycket nöjd tjej. Vi fick erbjudande om att kika på några affärer själva. Zoey sov middag och pixie var inte så sugen på affärer. Vi köpte varsin vårjacka och Emil hittade löpskor han med. Vi fyndade kläder på rean till pixie häromdagen. Vi köper upp en ny storlek så blir mycket nytt just nu. 
 
Vi har haft det jätte bra i Stockholm. Resan hit gick super och hoppas att hemresan blir lika smidig med tågen. 
 

Stockholm

De senaste dagarna har gått väldigt fort. I torsdags var jag ledig. Vi fick besök av Sylvia och hon höll oss sällskap fram tills barnen skulle sova. Både jag och barnen hade saknat henne. Det har varit min jobb helg. I fredags gick hela familjen i affärerna och lunchade på stan innan jag jobbade. Köpte bh, löpskor och byxor för presentkort. Så i lördags kväll tog jag min första runda. Kändes skönt efteråt. Efter jobbet i söndag och när tjejerna somnat åkte jag till Sylvia för en mysig pratstund. Dagarna har med andra ord sprungit iväg. Vi har haft sebbe på besök ett par dagar med. Barnen älskar att ha besök av dem de tycker om. 
 
Idag tog vi tåget till Stockholm. Resan gick suveränt! Zoey sov hela vägen från linköping till stockholm. Nu hänger vi här hos emelie och Johan. Barnen har badat och har massa energi. Den tar de gärna ut på emelie och Johan som får leka. Skönt med en mini semester. Imorgon ska jag Emil och pixie till globen för att se Disney om ice. Så roligt! 

löften.

Har ni några nyårslöften? Jag har att fortsätta att bli ännu mer medveten om familjens hälsa. Sen jag upptäckte hemsidan bodystore, så har vi börjat köpa ännu mer Eco. Deo, schampo, duchtvål mm har klickats hem. Vi har även börjat köpa mer Eco överlag. Sen att ta bort onödigt socker ska vi fortsätta med. Sötade drycker så som saft mm köps inte hem. Det dricks om vi åker och blir bjudna på fika eller vid kalas. Barnen dricker gärna egenpressad juice och har slutat be om annat. Så överlag så är ett löfte att fortsätta äta varierat och bra. Men unna oss gott och framför allt mot helgen. För ett annat löfte är att Jag ska bli bättre på att bara fika på helgen, så skippa jobbfikat i veckan.Har man en bra grund gör det inget om man unnar sig lite gott med. 
 
Sista löftet är att jag ska träna tre pass i veckan. Ska börja friskis nu till terminen börjar. Men blir det inte tre friskispass, så ska det bli långpromenader istället. Tre pass i veckan känns rimligt. Annars träna hemma med träningsbandet jag fick i julklapp. Så summan av kardemumman är att ta hand om sin hälsa, som är löftet. 

RSS 2.0