Sjukling

Igår var Pixie inte riktigt sig själv. Det visade sig senare på kvällen att hon hade 39 graders feber. Vilket är mycket för Pixie, hon ligger lågt i vanliga fall oftast strax under 37. Efter lite flytande Ipren och nån timme uppe med oss på kvällen somna hon om. Men natten var inte så rolig. Kl 7 tog vi tempen igen och den var nere på 37,5 så hon fick ingen Ipren. Fm gick och hon började bli trött framåt lunch. När hon sovit oroligt en timme vakna hon med 38,4 grader:( en timme efter iprenen var hon ganska pigg. Men sen kom ögoninflammation som varit jobbig nu ända till hon somnade för ca en timme sen. Hoppas att hon får sova någorlunda inatt. Skulle så gärna bara ta ifrån henne all sjukdom, synd att jag inte kan göra mer än ge min kärlek. Hatar att se henne ledsen. Hoppas ni har en bättre valborg!


Ovant.

Det är söndag och bara katten och jag är hemma. Väldigt ovanligt. Och det känns ovant. Efter jobbet igår köpte jag lite godis. Satt vid tvn till kl 00. Men bara för att så vaknar jag tidigt på morgonen som vanligt. Men att slappa framför tvn i några timmar innan frukost och ta en super varm dusch var skönt! Ska städa hela lägenheten och vika in all tvätt. För att sedan plugga på provet. Men redan nu är jag lite rastlös. Känns konstigt att bara kunna vara. Men ska njuta för den kommande veckan kommer vara tuff. Men veckan därpå är vi lediga 2 dar!:)


Helg.

En hel skolvecka har redan gått sen vi haft lov. Har både gått snabbt och långsamt på samma gång. Men nu är det fredag och jag älskar fredagar. Speciellt dem som vi är hemma och bara myser vi. Idag ska vi äta kycklingspett, pommes och göra egen taziki(stavning) med en god sallad. Hyra film i vanlig ordning. Skönt och bara va efter en vecka. Men imorgon blir det kalas en liten stund och sedan ska jag börja jobba kl 17. Så Emil och Pixie ska inte sova hemma. Vilket känns tråkigt och tomt:( känns som helgen försvinner bara för att jag kommer vara själv till em på söndag..men jag överlever nog. Men hatar att vara ifrån dem, speciellt Pixie. jag har sjukt mycket att plugga..så ska plugga ordentligt när jag har möjlighet till det! Och Pixie ska få träffa kossorna och familjen i horn vilket hon älskar.


Matfrossa?!

Just nu känns det som om jag endast äter! Äter och äter lite till..är hungrig lika fort. Och ofta. Men hoppas jag blir av med denna period av hunger..hur eller hur så åt jag en av min älsklings mat. Svärmors vegetariska kroppkakor. De är så sjukt goda att jag äter fast jag är proppmätt..bara för att det är gott! Smält smör och lingon. Skulle kunna äta det jämt. Blir sugen bara jag skriver om det..och hungrig! Men åt en skål full av oliver förut. Pixie bad om det hon med. Så innan nattningen åt vi ett stort antal oliver. Men nu faller ögonen ihop så måste lägga mig..


Danskar.

Idag i skolan hade vi en klass med danskar på besök. Hade dock tur som fick ha extra hand om en som var född i Sverige. Så vi kunde förstå varandra utan problem. Deras engelska var inte super och danska förstår inte jag. Efter skolan hämtade jag hem min älskling. Vi pärla och måla efter mellis. Och efter middagen kom farmor farfar och Ellen på fika en liten stund. Nu är kl halv 9 och Pixie har nyss somnat. Jag även har nyligen tackat ja till att jobba under lördag på Brygghuset. Men innan jobb så ska vi på kalas hos Pixies syssling Julia. Ge mig helg nu..


Plugg.

Det märks att studenten närmar sig den 15 juni! Har så så mycket i skolan just nu. Idag har jag jobbat på som bara den med projektarbetet. Fakta delen är i stort sätt klar, bygga på rapport mallen och sedan koncentrera sig på att få ännu förr recept, laga och fota för att göra häftet. Ska dessutom ha prov nästa vecka. De andra i naturkunskaps kursen B, har fått genomgångar och arbetet med det. Men jag var på praktik i 5 veckor och fick sidorna de jobbat med bara..inte några kan jag säga:( men haft Pixie på dagis. Vilket jag fick veta nyligen att jag haft möjlighet när jag behöver plugga. Men har läst igenom sidorna nu. Så denna vecka ska jag skriva anteckningar så jag bara kan plugga in allt nästa vecka..sedan har vi bokredovisning i maj och en stor rapport i naturkunskapen som jag med fick reda på nyss. Men får jobba på som fasen när jag gjort provet..för den ska va klar i början av maj. Och blir prov i religionen osv med..puh! Men lär va så sjukt stolt över mig själv när jag är klar. Inte det lättaste att hinna sköta hushåll och familj samtidigt mellan plugget..men ger man inte upp så klarar man allt!


Fredag den 13.

Dagen har väl inte fört med sig nån otur. Men bara ett stor missuppfattning från min sida. Men återkommer strax om det. Först ska jag bara berätta vad vi hittat på idag. Det var mycke uppvak inatt, mer än 2-3 som det alltid är. Så idag låg vi faktiskt kvar i sängen ända till 07.45!! Ni som känner oss vet att vi alltid är vakna nån gång mellan 05.30- 06.00. Så dagen har gått fort idag med andra ord. Av olika anledningar så måste jag snart försöka minska uppvaken om nätterna. Ska så småningom börja med att Pixie bara får flaskan 1 gång per natt. Kommer va tufft. Och så ska vi försöka med vid nattningen att endast ge en flaska, och inte fylla på. Men tror vi börjar med kvällarna denna vecka så tar vi minskningen av antalet ggr hon får dricka på natten om nån vecka eller så. Kom visst bort från ämnet..vi har cyklat till Pernilla och Vinga idag, varit där en stund och cyklat hem. Det har regnat hela dagen så jag var genomblöt när vi var hemma. När Pixie sov så kom min vän Anna och drack en kopp te. Sedan när Emil kom hem så åkte vi till min kusin Maria, Linus och deras dotter Julia. Där var stora missuppfattningen. Jag trodde det var idag vi skulle fira Julia. Men det var inte fören nästa helg! Men de ville att vi kom idag ändå. Så barnen har lekt mängder. Och alla som känner Pixie vet även att hon inte vill leka själv i ett rum. Dock har hon börjat några min ibland. Men tjejerna lekte i typ 20 min i rummet o gick även in flera ggr i lekte själva. Så stolt! vi åt Pizza och massa godis och pratade. Mina ögon känns som grus så ska nog lägga mig och vila.


Onsdag.

Vi har en städa, vika tvätt och bakdag idag. Eller det ska vara det iaf. Just nu sitter Pixie och målar med vattenfärg och jag vilar mig. Har en dag som jag inte alls mår så bra. Så hoppas jag mår bättre imorgon, eftersom jag gärna inte vill tacka nej till jobb jag sagt ja till. Men ska gå hur eller hur och bita ihop. Ska dammsuga sen så blir det att baka pizzabullar. Kan tänka mig att det blir lagom för Pixie att sova när det är klart. Ullis ska komma och hälsa på nån gång idag med.


Påsklov.

Vi har haft en bra påskhelg full av sällskap från både familjen Tomtelius och Samuelsson. Nu är det tisdags morgon, Pixie och jag har ätit frukost och ser Pippi för andra gången denna morgon redan. Men snart ska vi fixa i ordning lite här hemma. För idag blir det en heldag hemma hos Elisabeth och Hampus. Tyvärr går veckan tok för fort och vet inte alls hur jag ska hinna med att träffa alla och göra annat jag tänkt. På torsdag ska jag dessutom jobba på Brygghuset. Men vi ska nog hinna baka både Pizzabullar och bröd. Och inte glömma att njuta av att umgås!:)


Kära kärring:)

Min lilla kärring!<3 hon ville så gärna va påsklärring idag på dagis, för barnen skulle gärna vara utklädda. Men när vi väl skulle göra det så blev hon ledsen o ville inte måla. Så vi tog en skarf och nya kjolen o linnet som hon fick av Sylvia.


Slut på praktiken.

Nu har fem veckor gått och jag har gjort min praktik på Brygghuset. Veckorna har gått fort och har verkligen haft det bra. Men nu är det skola som gäller i morgon igen, vilket jag inte längtar till..kommer sakna personalen på Brygghuset och skulle hellre varit kvar där. Men är som sagt inte långt kvar till studenten. Så får hålla ut den tid som är kvar i skolan. Mycket plugg som väntar dock..speciellt när vi varit ute på praktik och vissa lektioner fortsatt. Så arbeten att ta igen finns det nog! Har även fått sommarjobb på krön. De öppnar dagen efter studenten. Men just den dagen ska jag servera på bröllop. Helgen har varit bra. Myskväll med pizza, godis och film med mina älsklingar i fredags, fika besök av svärföräldrarna i lördags och idag när Pixie vaknat ska Emil, Pixie och jag åka till badhuset i Hultsfred och äta middag hos mina föräldrar. vad hon längtat, pratar om att åka kanan som hon kallar det!


RSS 2.0