Måndag.

 Pixie älskar denna stora nalle. Han ska i stort sett med överallt och måste vara med vid nattningen nu för tiden. Nästan att hon bytt ut snuttefilten till och med! Hon fick nallen av sin gudmor Sylvia för ca 1 år sedan.

Idag har vi nog haft en riktig slö dag! Börja med att vi vakna vid 7, men Pixie somna faktiskt om till 8! Så lite sovmorgon med..Annars så har vi varit en sväng vid tippen och slängt lite saker, bärt ner skötbordet till förådet. Hon använder bara blöja på natten o om hon ska göra nr 2. Men då ber hon om en blöja innan. Så vi kände att det bara var ivägen. Hon är inte ens 23mån och redan "blöjtorr". Vi åkte och storhandla utan blöja med och idag sov hon även lunch utan! Så det är bara nr 2 hon ska vilja göra i pottan. Men det tar den tid det tar, är så otroligt stolt! På morgonen har hon knappt kissat i blöjan under nattens gång, utan springer upp och kissar det första hon gör.

Vi lyxade till det med tacos till middag idag. När vi ätit klart säger Pixie helt spontant tack maten! Inte lite stolt jag blev. Hon pratar fler ords meningar nu. Oftast 3. Och även samanhängande prat med oss. Oftast är det om vad alla brukar göra. Så som mormor ger grisen äpple och grisen springer och heter sara. Farfar har kossor och kalvarna suger på fingret och de usch (bajsar). Farmor är med bella och hon kissar ute. Pappa spelar fotboll eller jobbar. Jag är i skolan och Pixie leker med cajsa och molly. Hon tar in allt vi säger och gör och kommer ihåg sånt vi gjort några dar innan. Som härom dagen var jag och Elisabeth i hahadal och badade med barnen. Jag frågade henne igår va hon och Hampus hade gjort häromdagen. Hon svarar babba( bada) och åka kana. Hon vet hur hon vill ha det och säger ofta mi sitta hä eller pappa sitta dä, nej pappa mamma dra. eller tvärt om när vi är ute och går. Skulle kunna skriva flera sidor! Men är så stolt över vår pratglada tjej. ( brås på sin mor tro?!)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0