Akuten.

I fredags vaknade vi upp. I god tro tänkte jag att detta
Blir en bra dag. Först ett besök hos kiropraktorn på fm. Sedan fika med kompisen Anna ihop med barnen. För att sedan låta Pixie välja sitt helg godis. Fredags mys i all ära. Farmen final och mys med sambon. Men så blev inte fallet. Istället spenderades em/natten på akuten i Västervik.

Vår Zoey har ju varit förkyld. Men förkylningar härjar ju i stort sätt i alla barns näsor. Hostan finns hos de flesta. Denna årstid är känd för det. Så vi tänkte inte så mycket på det. Höjde upp sängen, köpt nytt koksalt och försökt hjälpa genom att suga näsan. Pixie och halva hennes dagis är förkylda. Så svårt att undvika smittan.

Men i fredags var hon långt ifrån sig själv. Från att vara ett matvrak som ammar ofta. Till att bli ledsen när jag erbjuder bröstet. Slö och hostig. Så vi åkte in till akuten. Eftersom hon inte åt.

Väl där fick vi stanna. Hon behövde andas in adrenalin och koksalt några gånger. Tillslut kom mängder av slem upp. Syretillförseln var längre än den ska vara pga slemmet. Sedan fick hon dessutom syrgas under natten. Hon hade feber och fick panodil. Min livs jobbigaste natt! Har nog aldrig känt mig så hjälplös. Världens hemskaste känsla att se sin ögonsten dålig! Aptiten är fortfarande dålig tyvärr. Men man vet själv att man äter dålig vid sjukdom. Huvudsaken är att det finns kiss i blöjan och det har det gjort idag! Hon har även ätit några minuter ett par gånger:) vi fick åka hem igår. Så närmaste tiden blir att hålla oss lugna för att lillan ska få bli frisk. Eftersom hon inte behövde inhalera under dagen igår, så tyckte de vi skulle testa att åka hem. Ge koksalt och suga näsan. Men även nezeril vid behov. Hoppas aptiten växer snart med. Och hon blir frisk fort. Får även veta i veckan om det var rs eller inte. Vår älskade fina bästa Zoey!<3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0